Nagaimo (Japanese Yam) – Prevention of Stomache Cancer (참마 – 위암 예방 음식)


Nagaimo, aka Japanese Mountain Yam, (or Korean Yam) is a root that belongs in the yam family. However, unlike yams, it can be consumed without cooking. (Yams have harmful substances in its raw state). It is often used in Japanese and Korean dishes. (I have noticed it in more Japanese dishes than Korean) It is often grated and consumed, or can be cooked. It is often compared to a lotus root, because of its sticky substance that oozes out when cut, and have similar texture when cooked. The sticky substance that people love (or hate – they say it feels like eating boogers) is jam-packed with Mucin (http://en.wikipedia.org/wiki/Mucin), which is great for coating your stomach wall, and your throat. For that reason, it recommended for people with asthma or respitory problems, and also is known to be a miracle food for preventing stomache cancer. It is also high in fiber, and because of the mucin, people who have digestive problems, ulcer problems, or any problem related to your stomache and intestines, Nagaimo is a great food to consume.

It can be found in Japanese dishes such as Soba (buckwheat noodles), Saba (Mackerel), or with Maguro (Tuna). It has no taste, but the sticky, oozy substance is off-putting for beginners. That is why some people prefer to consume the powder form of Nagaimo. They use the nagaimo powder in cooking or pour it into milk, shake and drink.

There are many recipes online for cooking with Nagaimo, such as making a “Juhn” or Korean pancake, made with the Nagaimo and Potato. You grate the potatoes and put some nagaimo and heat up some oil on a frying pan and cook it until it looks like a pancake.

참마는 뿌리채소중 미국에서 불리우는 Yam 이랑 같은 류의 뿌리입니다. 참마의 끈적한 성분은 ‘뮤신’ 이라는 성분이 들어 있어서인데, 이 ‘뮤신’ 성분은 천연 위 보호막을 생성하므로 위문제나 식도 문제가 계신 분은 참마를 많이 드시면 몸에 좋습니다. ‘뮤신’ 때문에 식도와 위를 보호하고 코팅을 해주어서 천식에 도움이 되며 위암을 예방하는데 아주 좋은 음식입니다. 참마는 어느 사람들이 연근이란 많이 비교 합니다. 둘다 뮤신 이 함유되어 있고, 식감이 비슷해서 그럴것 입니다. 그러나 참마는 맛이 아무 맛 안 나서, 요리에 쓰기 편안한 재료 입니다. 특히 참마 가루를 음식에 조금 넣으셔도 맛이 안나기 때문에 몸에 더 좋아지면서 맛을 변하게 만들지 않는 식재료 입니다. Yam 중에 유일하게 생 으로 먹을 수 있는 것은 이 참마 입니다.

참마는 또한 섬유질이 풍부하기 때문에 소화 문제 있으신 분이나 클로스테롤 낮추고 싶으신 분 한테는 제격입니다. 그리고 섬유질 많은 음식들을 계속 섭취하시면 장 청소 해주고 다이어트 효과도 납니다.

참마 레시피는 온라인에 찾으시면 많습니다. 제일 간단한것은 참마 가루를 우유에 타서 마시는 것 입니다. (그냥 생으로 먹는거 이외에는). 참마를 갈아서 감자도 같이 갈아서 전으로 부쳐서 먹어도 맛있고 몸에 좋습니다. 특히 감자를 덜 넣게 되서 몸에 더 좋습니다.

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